HistòriaLogo Federació

La història de la petanca andorrana comença als anys 80, on els clubs com el de St. Julià, el d'Ordino i el d'Andorra la Vella s'ajunten per proposar de crear una federació que els uneixi i per poder participar als Mundials de petanca.


La primera Junta encapçalada pel Sr. Antoni Calvet i vice president el Sr. Josep Maria Benazet tiren el projecte a Govern per ser inscrita al registre de Federacions esportives del país. L'any 1988 fou creada la Federació Andorrana de Petanca i Disciplines Associades amb l'anagrama F.A.P.


L'any següent va ser elegida una altra Junta directiva en la qual presidia el Sr. Christian Trillas Villalongue on va fer possible tots els somnis de la Petanca. En efecte, l'any 1991 es va organitzar i celebrar el 27è Campionat del Món Tripletes, un èxit per l'esport al principat.


Els diferents presidents següents han estat la Margarita Paricio Palau, el Patrice Lozano Orallo, el Pablo Roelas Martin, el Albert Santuré Tor, el Jean-Michel Armengol Petit.


L'oci i l'esport petanca era tan famós que es van crear fins a 8 clubs de petanca al país: Ordino Petanca Club, Club Petanca La Bola d'Encamp, Club Petanca Sant Julià de Lòria, Club Petanca d'Escaldes-Engordany, Club Petanca La Massana, Club Petanca Santa Coloma, Club Petanca d'Enclar, Club Petanca Pas de la Casa.


Ara, per qüestions econòmiques i altres, el país compta únicament amb 4 clubs, el del Pas de la Casa, el de Andorra la Vella, el d'Ordino i el d'Escaldes-Engordany, que formen el nucli d'esportistes en que la FAP pot esperar millorar i enviar a representar i defensar el país fora de les nostres fronteres.


L'actual president de la federació és el Josep Maria Cucalon Duran.